En perfekt guide om hur du enkelt installerar lägga trall

Lägg ett trall i din trädgård eller golv är ett utmärkt sätt att förbättra din byggnads nåd. Komposittrall är ett utmärkt sätt att göra utomhusutrymmet mer iögonfallande och bekvämt. Det finns en mängd olika trall produkter och lika många sätt att lägga trall. Det är lätt att tänka att det bara handlar om att komma igång, men det finns några saker att tänka på när det gäller den nuvarande dimensioneringen och designen.

Om däcket är felmonterat kan vagnbrädorna deformeras och fästena lossnar. Det är också av stor vikt att välja rätt vagnskruv eller kamspik.

Om du planerar att lägga trall snart, är du på rätt plats! Vi har en guide som innehåller allt du behöver veta.

Allt du behöver

Det är viktigt att du har rätt verktyg för att få jobbet gjort.

Här är en lista över de verktyg du behöver:

1. Andenivå
2. Pinnar och snöre
3. Hammarborr
4. Skruvmejslar
5. Träborr
6. Cirkelsåg
7. Klubbhammer
8. Måttband
9. Spade
10. Träskydd och lackborste
11. Skyddsutrustning Skyddsglasögon och handskar

Lär dig innan du börjar

Innan du gör ditt däck klart är det klokt att planera först. Lägga trall utan utrymme kan ha en planad eller räfflad yta, och det finns flera olika typer med dimensioner. När du är klar markerar du området där din nya trall kommer att vara och kontrollerar att det inte finns några hinder som underhållshålskydd, dörröppningar och träd för att sätta en nyckel på plats.

Att välja rätt trä

Med tiden är ett trädäck öppet för betydande stress i temperaturvariationer, fuktighet och belastning. Välj lämpliga kvalitetsmaterial som är anpassade till det hårda utomhusklimatet.

Olika trall dimensioner

De vanligaste tjocklekarna på virke är 22, 28 och 34 mm. Mer expansivt trädäck ger ett lyxigt intryck och är också snabbare att lägga. Prisskillnaderna är inte så stora mellan de olika typerna, så välj de mått som du tror kommer att se bäst ut och överväga att välja grovare tjocklekar för stabilitetens skull. En rillad vagn ger både exklusivitet och inbyggt halkskydd men är mer utmanande att hålla ren då smuts fastnar i spåren.

Underhåll av trall

Gör en årlig inspektion av trädäcket och åtgärda eventuella defekter i skruv- eller kamspikfästena. Byt ut eventuella trasiga vagnskruvar eller kamspikar och se till att alla skruvhuvuden eller spikhuvuden är i nivå med vagnbrädans ovansida.

Ett trädäck som tvättas och hålls rent från smuts och missfärgning varar länge.