JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Varför välja träkompositprodukter från Green Plank®?

Fokus för oss på Green Plank är att leverera produkter med hög kvalitet och som kräver lite underhåll. Vi har miljövänliga alternativ för trädäck/altandäck, räcken, staket och fasader.

Read about Varför välja träkompositprodukter från Green Plank®?

How to Clean Composite Decking

All exterior surfaces collect dirt, dust and contaminants and require cleaning. It is necessary to clean them periodically to keep them looking good. Green Plank® composite decking, cladding and fencing products are low-maintenance products, not no-maintenance products. In fact, there are some mistakes that can actually increase the regular care required to maintain a composite decking floor, facade cladding, fencing and railings. Here are a few tips to avoid the extra work and get the most out of your investment.

Read about How to Clean Composite Decking

Komposit för arkitekter

Vi på Green Plank förstår att som arkitekt har man speciella behov för att bli tillfredsställd. För att ge stöd till dessa behov har vi utvecklat denna sida av hemsidan speciellt utformat för ditt yrke.

Read about Komposit för arkitekter

Tips för installatörer / entreprenörer gällande underhåll

Det är väldigt enkelt att underhålla Kompositprodukter från Green Plank®, med lite underhåll behåller materialet sin styrka och sitt utseende under många år, något villaägare älskar. Men villaägare och kunder misstar ibland uttrycket "lite underhåll" eller "underhållsfritt" vilket gör att installatörer/anläggare kan få återbesök från missnöjda kunder. Vi på Green Plank förstår vad som krävs för att du som installatör ska kunna montera ett däck och få nöjda kunder. Nästa gång du installerar ett däck så kasta in lite utbildning och information kring underhållet, för givetvis är det så att även träkomposit måste hållas rent, för att materialet under lång tid ska behålla sitt utseende och maximala hållbarhet.

Read about Tips för installatörer / entreprenörer gällande underhåll

Installation av komposittrall / Tips vid montering för snickare

Som byggare/snickare kommer ditt mål vara att utforma strukturer som kommer att glädja dina kunder och som passar deras livsstil och uppfyller deras önskningar. Du måste ha rätt plats, rätt uppfattning och rätt produkter som erbjuder enastående effektivitet, lång livslängd och låga underhållskostnader. För att garantin på 15 år från Green Plank ska gälla måste medskickade monteringsanvisningar följas vid installation.

Read about Installation av komposittrall / Tips vid montering för snickare

Komposittrall till offentlig miljö

Komposittrallprodukter väljs allt oftare i projekt och uppdrag för offentliga och kommersiella uteplatser. Sittplatser, bryggor, entregångar, uteplatser vid hotell, daghem, skolor är några av flera exempel där kompositprodukter från Green Plank® ofta väljs och redan ofta används.

Read about Komposittrall till offentlig miljö

Tralldäck/Altandäck för bostäder och boendemiljöer

I alla byggprojekt gällande bostäder, är valet av material kritiskt. Det är inte annorlunda när det ska byggas ett tralldäck. En uteplats som exempelvis en altan kommer brukas och nyttjas oftare än många andra ytor i ett hem. Många fotsteg kommer tas, regn och snö kommer falla för att ibland frysa och solen kommer stråla under långa varma sommardagar. Det är inte en miljö eller plats där klena material eller billiga produkter lämpar sig, framförallt inte över längre tid.

Read about Tralldäck/Altandäck för bostäder och boendemiljöer

Design tips av utedäck för installatörer / entreprenörer

Nyckeln till överträffa dina kunders förväntningar är att "Du måste lyssna på dem". De kommer att berätta vad de vill, men de vet inte alltid vad de vill. Lyssna i allmänna ordalag, och fundera sedan på hur du kan leverera det. Det finns tusen däck installatörer och byggare där ute som vet hur man snabbt monterar ett utedäck, men istället för att prioritera utseende och design prioriteras ofta snabb montering utan finess. Att bygga ett kvadratformat utedäck är enkelt, men lägg till lite "personlighet" i arbetet så överträffas ofta kundernas förväntningar och du som anläggare kommer att sticka ut ur mängden.

Read about Design tips av utedäck för installatörer / entreprenörer

Däck Installatörer

Vi förstår vad det krävs att installera ett trall och hålla dina kunder nöjda. Vår roll är att göra det så enkelt som möjligt för dig att hålla dina kunders förväntningar, på så sätt blir de kunderna en bra referens till andra potentiella kunder.

Read about Däck Installatörer

Deck Replacement Tips

With the advancements in composite building materials on the market, homeowners have some interesting options when selecting right decking materials. Knowing the costs beforehand can also help you make the right decisions when it comes to choosing decking materials and who to hire to do the job.

Read about Deck Replacement Tips

Däck renoveringstips

När ditt vanliga trädäck spricker, rullar sig och helt enkelt blir löst, är det dags att bygga om ditt tralldäck. Olja och måla är en populär renoveringsmetod på trädäck, men varför stanna där? Ersätt ditt vanliga trädäck med väderresistent, miljövänligt och låg-underhålls däck istället - välj Green Plank! Det är kanske bara nödvändigt att ta bort ditt gamla trädäck och ersätta med vår lågunderhålls kompositdäck. När du renoverar ditt däck är det kanske det viktigaste att veta; arbetar du med det du har?

Read about Däck renoveringstips

Däckets underhållskostnader

Medan traditionellt trädäck både möglar, förlorar färg, spricker och ger stickor och sen dessutom måste du slipa ner det, olja och måla för att hålla det snyggt och fräscht så slipper du detta med Green Planks kompositdäck. Föredrar du inte att ligga och ta det lugnt på ditt vackra kompositdäck än att sitta på knäna och måla?

Read about Däckets underhållskostnader

Installationskostnad

Installationskostnaden beror lite på vilken typ utav däckmaterial du vill ha och om du bygger det själv eller anlitar någon professionell. Kostnaden för underkonstruktionen borde vara densamma oavsett om du väljer komposit eller vanligt trädäck. Den riktiga prisskillnaden kommer när du jämför kostnaden av plankorna.

Read about Installationskostnad

Materialkostnad - Alternativa golv/trall-material till trädäck, altan, uteplats

Tycker du att det är svårt välja mellan ett traditionellt trädäck och underhållsfri komposit trädäck? Fullt förståeligt, det är ofta ett svårt beslut. Å ena sidan är vanliga trädäck traditionellt billigare att köpa och montera, men dyra och tids/arbetskrävande att underhålla. Komposit (WPC) trädäck från Green Plank är lite dyrare att köpa, men över tid sparar du både pengar och tid på grund av att materialet knappt behöver underhållas.

Read about Materialkostnad - Alternativa golv/trall-material till trädäck, altan, uteplats

Tips vid bygge av altan och trädäck i träkomposit

Att bygga trädäck på baksidan eller vid en eller flera gavelsidor av ditt hus, är ett utmärkt sätt att få till en bättre utomhusmiljö. Förutom att det är snyggt och praktiskt så kan värdet på din fastighet öka. Om du planerar att bygga ett utedäck av komposittrall finns ett par saker du bör tänka på

Read about Tips vid bygge av altan och trädäck i träkomposit

Trallbrädor i träkomposit för Villaägare

Att bygga ett trädäck är en av de fem (5) högst rankade önskningarna i en villaträdgård. Det är en investering som kan löna sig genom ökat värde på fastigheten.

Read about Trallbrädor i träkomposit för Villaägare

Trä -plast kompositer eller WPC

Trä- plast kompositer eller WPC - är den termen man vanligtvis använder för att känneteckna material eller produkter gjorda utav en eller flera naturliga fibrer samt av polymer (eller en mix utav polymer). Naturliga fibrer kommer ifrån olika källor (exempelvis trä, risskal, hampa, kokos, mandel, bambu och gräs) och alla typer av polymer (vanlig eller återvunnen) kan användas men de mest vanliga är polyvinylklorid (PVC), polypropen (PP) och högdensitetspolyeten (HDPE).

Read about Trä -plast kompositer eller WPC
Sustainable product use - in pictures