JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Design tips av utedäck för installatörer / entreprenörer

Nyckeln till överträffa dina kunders förväntningar är att "Du måste lyssna på dem". De kommer att berätta vad de vill, men de vet inte alltid vad de vill. Lyssna i allmänna ordalag, och fundera sedan på hur du kan leverera det. Det finns tusen däck installatörer och byggare där ute som vet hur man snabbt monterar ett utedäck, men istället för att prioritera utseende och design prioriteras ofta snabb montering utan finess. Att bygga ett kvadratformat utedäck är enkelt, men lägg till lite "personlighet" i arbetet så överträffas ofta kundernas förväntningar och du som anläggare kommer att sticka ut ur mängden.

Trender inom utedäck- design

  1. Green Plank® finns i en mängd olika färger och tillverkas för att se ut precis som trä. Dolda fästsystem tillhandahåller ett trädäck med problemfri yta och olika färger på trallbrädorna kan användas för att skapa fina mönster. Även om kompositprodukter tenderar att kosta minst 50% mer än vanlig tryckimpregnerat virke, väger fördelarna över denna extra kostnad.
  2. Krökta element, som rundade däck kanter, mjuka hörn som förutom elegans gör utedäcket säkert.
  3. Flera nivåer, ofta delas utedäck in i funktionella områden med nivåskillnader, för matlagning, samtal, och umgänge.
  4. Det kan till exempel vara en uteplats med två våningar. En stenlagd bottennivå för möbler och underhåll, med ett upphöjt dränerat utedäck så regn inte droppar på våningen nedanför.
  5. Utomhus kök är också populärt, villaägare upplever utomhus kök som funktionellt, bekvämt samtidigt som det är en statussymbol. Belysning eller soldriven belysning för säkerhet och atmosfär kan även utöka användningen av ett utedäck en bit in på nätterna .
  6. En annan fördel är att de ihåliga profilerna från Green Plank® erbjuder plats för att dra ledningar och kablar för belysning, elektriska apparater och högtalare.
  7. Vatten i form av fontäner eller annan dekoration på ett utedäck eller i närheten kan skapa en rofylld plats och lägga till en punkt av intresse.
  8. Eldstäder eller brasor placerade en bit över utedäcket kan också skapa unika och häftiga uteplatser, särskilt med alla olika typer av elddekorationer som idag hittas på marknaden, som exempelvis gasbrännare som där lågan brinner bland sten istället för ved. En annan idé är att installera ljudsystem avsedda för utomhusbruk med exempelvis högtalare inbyggda i dekoration för vädertålig hemmabioutrustning.

Back to articles